Què és un Pla Individualitzat a l’escola?

logopedia_manresa_altell44_05

Un pla individualitzat (altrament dit PI) es refereix al conjunt d’actuacions, mesures i suports que es planifiquen i s’acorden de dur a terme des de l’escola per donar resposta de manera personalitzada a un alumne/a que presenta unes necessitats educatives específiques o singulars. La finalitat clau d’un pla individualitzat és que l’alumne/a pugui aprendre i participar de manera activa en la vida del centre educatiu.

És una eina per tal que l’estudiant, la família i qualsevol altra persona que sigui responsable d’aquest PI, pugui rendir comptes sobre l’assoliment dels objectius modificats i/o diferents.

Que un alumne tingui un PI no implica que hagi de ser escolaritzat en un determinat tipus de centre o modalitat educativa, sinó que pot estar escolaritzat a totes les etapes educatives: educació infantil, primària, ESO, Batxillerat i fins i tot en els cicles formatius, en els quals el PI pren el nom de Modificació Curricular. En general, l’alumne amb un PI està escolaritzat al grup que li pertoca per edat, encara que en alguns casos es pot fer un canvi de curs si es considera que pot seguir millor els seus aprenentatges.

El PI es realitza habitualment per a un curs escolar, al llarg del qual es va adaptant i/o modificant segons el progrés i les necessitats de l’alumne. Es pot finalitzar en qualsevol moment i abans del temps inicialment previst, a proposta del tutor o tutora de l’alumne/a o del coordinador o coordinadora del pla, amb l’acord de l’equip que el porta a terme i la família.

Informació extreta de http://www.xtec.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s